Alcohol en drugs intoxicatie

Bron http://www.drugsenuitgaan.nl

Alcohol intox.

Effecten.
Bij veel mensen zorgt alcohol voor ontspanning en een goede stemming. Alcohol onderdrukt de vermoeidheid. Je voelt je daardoor wat energieker. Je kan je vrolijk, zorgeloos en zelfverzekerd gaan voelen. Bij grotere hoeveelheden is de werking dempend (verdovend/bewustzijnsdaling)

Het nuttigen van alcohol gebeurt vaak niet onopvallend, zeker als diegene al wat glazen genuttigd heeft, kan je ruiken dat diegene heeft gedronken en lege flessen aantreffen in de directe omgeving. 

Je zou kunnen vragen of diegene alcohol heeft gedronken,aan de omgeving kunnen vragen of dit is gesignaleerd, of dit met een ethanol spiegel in het bloed kunnen laten bepalen. Dit gebeurt als er een verdenking is op een intoxicatie waarbij de gezondheid van de patient in het geding staat.

Drugsintoxicatie.

Alcohol + cocaïne, speed of XTC

De combi alcohol met coke of speed vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Ook vergroot het de kans op agressie en het vermindert het gevoel van dronkenschap en vermoeidheid. Omdat je de werking van alcohol minder voelt, kan het zijn dat je meer gebruikt dan je van plan was. Je overschat jezelf waardoor het risico op verkeersongelukken vergroot. Enkele onderzoeken laten zien dat mensen die bier drinken bij XTC minder kans op hersenschade hebben. Waarschijnlijk komt dit niet door de alcohol,  maar door de afkoeling die bier veroorzaakt. De kans op hersenschade wordt namelijk groter bij verhitting van het lichaam en regelmatig drinken (1 a 2 glazen per uur) kan dit voorkomen. Daarom is bier drinken bij XTC-gebruik beter dan niets drinken. Maar het drinken van water, fris of isotone drankjes is waarschijnlijk weer beter dan bier. We weten namelijk niet of alcohol in combinatie met XTC nog andere risico's heeft. Alcohol in combinatie met cocaïne, speed of XTC is extra belastend voor je hart en bloedvaten en kan leverschade veroorzaken. Het kan leiden tot tijdelijk geheugenverlies en het ontstaan van psychische problemen.

Ook hierbij is de anamnese en hetero anamnese van belang. Je zou kunnen onderzoeken of diegene iets bij zich heeft wat lijkt op drugs.

Maak jouw eigen website met JouwWeb